Značka a káva Lucaffe

Značka Lucaffé začala písať svoju históriu v roku 1996. Keď Gian Luca Venturelli otvoril svoju prvú pražiareň kávy
v mestečku Padenghe na brehu Lago di Garda v severnom Taliansku. Vďaka remeselnej zručnosti Gian Lucu Venturelliho pri
pražení kávy a starostlivému výberu dodávateľov kávových zŕn sa značka Lucaffé stala známou a obľúbenou nielen v Taliansku
a Európe, ale aj na iných kontinentoch - Ázia, Amerika. Z malej pražiarne v roku 1996 je dnes medzinárodná spoločnosť, ktorá pod starostlivým
vedením jej majiteľa, produkuje nielen špičkovú kávu rôznych druhov, ale tiež ako jedna z prvých pražiarní začala vyrábať podovú kávu
a tiež vyrába kávovary značky Picolla.

Vďaka spoločnosti WDK Group, s.r.o. si môžu kávu Lucaffé vychutnávať zákazníci aj na Slovensku. A v čom je tajomstvo špičkovej kvality kávy značky
Lucaffé? Tých faktorov je viac:

Výber dodávateľov kávových zŕn - Gian Luca Venturelli osobne ochutnáva všetky vzorky kávových zŕn a pravidelne navštevuje plantáže producentov, od ktorých
kávové zrná nakupuje. Rozhodujúcim kritériom je kvalita a chuť kávových zŕn. Kávové zrná na kávy značky Lucaffé pochádzajú od producentov zo všetkých troch
kávových kontinentov (Afrika, Amerika a Ázia).

Transport kávových zŕn do pražiarne
- doprava kávových zŕn z plantáže do pražiarne je pod priamou kontrolou zamestnancov Lucaffé. Kávové zrná sú po celú dobu transportu balené v obaloch z prírodných ekologických materiálov -  napríklad zrná najkvalitnejšej odrody Jamaica Blue Mountain "cestujú" do pražiarne v drevených súdkoch, ktoré najlepšie zachovávajú ich nezameniteľnú arómu.

Výber tej správnej zmesi rôznych druhov kávy - Namiešanie chutnej zmesi rôznych druhov kávy je hotová alchýmia. Firma Lucaffé využíva svoje mnohoročné
skúsenosti pri hľadaní takých zmesí kávy, ktoré uspokoja chuťové poháriky rôznych kávových gurmánov. Nie vždy je treba na dosiahnutie špičkovej chute
miešať rôzne druhy kávy. Napríklad na výrobu kávy Blucaffé sa používa výlučne odroda Jamaica Blue Mountain.

Spôsob praženia kávy - jemné dlhšie praženie kávových zŕn pri nižšej teplote zaručuje získanie kávy najvyššej kvality, pričom sú zachované všetky v káve
obsiahnuté zdraviu prospešné látky. Esenciálne oleje a aróma ostávajú ochránené, pričom kávové zrná si zachovávajú svoj pekný tvar, lahodnú vôňu s malou
zvyškovou vlhkosťou a vyváženým obsahom kofeínu.

Proces mletia kávy -  má veľký význam pre celkový výsledok, ktorým je výborná mletá káva. Káva Lucaffé je mletá na tých najlepších mlynoch, ktoré sú v súčasnej
dobe dostupné vo svete. Káva je mletá bez prítomnosti kyslíka pri nízkej teplote, čím sa dosiahne jemný a delikátny výsledný produkt.

Významné miesto medzi produktmi Lucaffé má podová káva. Papierové pody predstavujú praktické balenie pre mletú kávu, pretože kažý pod má správnu veľkosť pre prípravu espressa. Káva sa ihneď po zomletí naplní do papierového podu a v dusíkovej ochrannej atmosfére vákuovo zabalí do obalu, čím sa zachová jej jedinečná chuť a aróma až ddo momentu kkonzumácie. Papier používaný na výrobu podov je plne biologicky rozložiteľný. Lucaffé vyrába papierové pody rôznych druhov, ktorých chuť uspokojí každého gurmána.